Spoed?
Bel 050-5417741

Nieuws & Actie's

Traditioneel staat de maand juni in het teken van chippen en registreren
van uw huisdier. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat de
vakantieperiode er weer aan komt en juist dan blijken veel huisdieren
vermist te raken. Door uw dier te laten chippen en registreren (én
ervoor te zorgen dat de registratie up-to-date blijft) maakt u de kans
om uw huisdier bij vermissing terug te krijgen zo groot mogelijk.

In de maand juni chippen we uw huisdier voor 34.50 euro in plaats van 46.75 euro dit is inclusief registratie.

Honden

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieplicht voor honden ingevoerd:

  • Alle honden, geboren vanaf 1 april 2013, moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden en binnen 8 weken na de geboorte bij een aangewezen databank worden geregistreerd;
  • Alle honden, ongeacht de leeftijd, die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen (de registratieplicht geldt niet voor honden die korter dan 3 maanden in Nederland blijven, bijv. voor vakantie).

Katten

Het chippen van katten is in Nederland niet verplicht, toch is het belangrijk om uw kat te laten chippen en registreren. Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Helaas maken wij het zelf ook regelmatig mee dat een aangereden kat binnenkomt waarvan de eigenaar niet bekend is. Een (correct geregistreerde) chip helpt ons dan om snel de eigenaar te vinden. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een niet-gechipte kat vinden de kat zelf houden.

VACATURE PARAVETERINAIR

Voor de praktijken in Groningen (Lewenborg en Noorderplantsoen) en Appingedam zijn wij op zoek naar een collega voor 24-32 uur p/w om ons team te versterken.

We zoeken iemand die enthousiast is een positieve instelling heeft en daarbij flexibel is. Ervaring is handig maar geen voorwaarde.

Heb je interesse of wil je meer informatie mail naar vacature@dierenartslewenborg.nl of bel naar de praktijk 050-5417741 of 06-29562408 (Henno).