Spoed?
Bel 050-5417741

Honden

Preventieve zorg

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dat geldt natuurlijk ook voor uw huisdier. Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. We adviseren u om uw hond een keer per jaar te laten controleren door een van onze dierenartsen. Daarbij worden dan direct de benodigde vaccinaties toegediend.

Gezondheidscontrole

De gezondheidscontrole is een vrij complete check-up van uw hond. Zo controleren we het gewicht, het gebit, de oren en ogen, het hart, de longen, de buik, de vacht en de nagels. Hiermee kunnen we eventuele aandoeningen vroegtijdig opsporen, zoals bijvoorbeeld hartruis, beginnende nierziekte of gebitsproblemen. Hoe eerder een probleem bekend is, hoe beter het te behandelen valt. En hoe minder ongemak het uw hond geeft.

Vaccineren van uw hond

Een regelmatige vaccinatie is belangrijk voor uw hond, welke leeftijd hij of zij ook heeft. Het doel is om besmettelijke ziekten te voorkomen of de ziekteverschijnselen na besmetting minder ernstig te laten zijn.

Besmettelijke ziekten kunnen op verschillende manieren worden overgebracht van dier op dier:

  • Rechtstreeks (snuffelen, likken, bijten)
  • Via de lucht (hoesten, niezen)
  • Via de omgeving (water, vloer, handvaten)
  • Via mensen (handen, kleding)

Het is dus ook raadzaam om uw hond, al komt die niet in contact met andere honden, toch te laten vaccineren!

Vaccinaties werken en beschermen het best wanneer ze jaarlijks herhaald worden.

Honden worden standaard gevaccineerd tegen Hondenziekte, Hepatitis, Parvo en Ziekte van Weil. Als aanvulling hierop kunt u uw hond laten vaccineren voor Kennelhoest en Rabiës (hondsdolheid). Het vaccin tegen de Ziekte van Weil wordt jaarlijks gegeven; het vaccin tegen Hondenziekte, Hepatitis en Parvo eens in de drie jaar. Alleen voor puppy’s geldt een ander schema:

Vaccinatieschema Puppy

6 weken

Parvo + Hondenziekte

9 weken

Parvo + Ziekte van Weil + Kennelhoest

12 weken

Parvo + Hondenziekte + Ziekte van Weil + Hepatitis

1 jaar

Parvo + Hondenziekte + Ziekte van Weil + Hepatitis + Kennelhoest

Vaccinatieschema volwassen hond

2 jaar

Ziekte van Weil + Kennelhoest

3 jaar

Ziekte van Weil + Kennelhoest

4 jaar

Parvo + Hondenziekte + Ziekte van Weil + Hepatitis + Kennelhoest

Gaat uw hond mee naar het buitenland? Dan moet hij of zij een geldige Rabiës-vaccinatie hebben. Dit vaccin is drie jaar lang geldig is en mag worden toegediend als uw hond drie maanden oud is. Gaat uw hond niet naar het buitenland, dan is een Rabiës-vaccin niet nodig. Mocht het voor uw hond van toepassing zijn: sommige pensions, kennels en uitlaatservices stellen strenge eisen aan de vaccinaties waarover uw hond moet beschikken.Vaccinatie op maat

We staan voor een weloverwogen vaccinatiebeleid op maat. Dat doen we aan de hand van de laatste richtlijnen. Daarbij kunnen we ook gebruikmaken van titeren.

pip